zaterdag 17 oktober 2009

PONY EXPRESS STATION: COWBOY RANCH


Authentieke reconstructie van een Oldwest cowboyranch met o.a.: saloon, bunkhouse, corrals voor de paarden, round penn, dugout, gelegen op een prachtig domein van 12 ha.


Unieke lokatie voor familie- en verenigingsfeesten zoals: communie, trouw, verjaardag, vrijgezellen, huwelijksverjaardag vriendenfeest enz...

Bovendien ook zeer geschikt voor bedrijfsfeesten, familiedag, teambuilding, product lancering enz...



Western World
Aardstraat 2
B-3990 Peer
Tel. 011 / 63 37 67
Fax 011 / 63 37 77

info@westernworld.be
http://www.westernworld.be/

Country Trail



Terwijl een warme 'chinook' de gebouwen van de ranch een zachte streling bezorgden, stapten een zestigtal 'City slickers' van de bus in de richting van het hoofdgebouw.



Bewonderende blikken keken in de richting van de in 'Old West' uitgedoste cowboys, die met een uitnodigend gebaar in hun richting wuifden om hun diets te maken dat dit 'the place to be' was.



Nadat ze vooreerst konden kennis maken met de wereldberoemde apple pie van onze cookie, stonden de dampende paarden voor de covered wagon al te trappelen om hen mee te voeren naar het territory van de Commanches, de Kiowa's en de Apache's.



Cowboys zijn er altijd op uit om zich aan elkaar te bewijzen en dat werd onze gasten ook duidelijk gemaakt toen een cowboy bij hun terugkeer op de ranch zijn lasso's, whips en knives klaar legde om een heuse demonstratie te geven van zijn kunnen en tot groot jolijt van iedereen, af en toe een 'slachtoffer' uit de groep koos om te fungeren als een 'natural object'.



De natuur kan wonderen verrichten ; zeker wat betreft eetlust opwekken, en wanneer men de ranch cook bedrijvig bezig zag achter zijn dampende cookpots, en de geur van ribs, beef en chili beans in zijn neusgaten kreeg, leek het alsof onze gasten veertien dagen onder een mand hadden gezeten, zo hongerig zagen ze er plots uit. But, never mind, honger is ook een goeie saus en geeft verse krachten, want wanneer iets later de “ band “ live country music in de lucht laat galmen, betreurd iedereen het dat zwoele nachten soms zo kort kunnen zijn en de tijd om 'back home' te keren, veel te snel er weer aankomt.



Ingredients



•Coffee and bisquits on arrival

•3 – uur durende huifkartocht in the endless prairies

•Cowboy show act with ropespinnen – knifethrowing and whipcracking.

•Texas style BBQ met alles erop en eraan.

•Live country music with the house band.



--------------------------------------------------------------------------------



Country Night



In de laatste warme stralen die de zon over het desert landschap liet schijnen, haastten verkleunde figuren zich naar de klapdeuren van de saloon, waardoor het warme licht naar buiten scheen. 'It was freezing outside' , maar de gezellige warmte van de roodgloeiende kachel bracht de stemming van iedereen al dadelijk op de juiste temperatuur.



Wanneer na een gemoedelijke welkomstdrank het geluid van de 'triangle' de genodigden diets maakte dat het 'dinner time' was, was al duidelijk aan de gezichten te zien dat de 'country night' al niet meer stuk kon. Ach wat kan een mens al meer verlangen ; lekker warm zitten met een bord vol 'gehemeltestrelende cowboy food' en daarbij nog een veel belovende 'hot top country evening' voor de boeg hebben.



Desalniettemin, wanneer een van kop tot teen uitgedoste 'oldtime cowboy' zijn vlijmscherpe messen boven haalde en uitnodigend in de richting van de bezoekers keek, kreeg hij de indruk dat hij een muis hoorde lopen in de saloon en probeerde iedereen zich precies achter de rug van zijn buurman te verschuilen.



Maar dat uitnodigend kijken was natuurlijk maar een grapje, because cowboys never throw knives into human beings, maar enkel op doelen. En wanneer na het geluid van zoevende lariats en het knallen van flitsende whips de 'house country band' het geluid van een overbekende en meeslepende country song ten gehore bracht, werd het tijd voor de genodigden om onder leiding van onze 'country dance lady' de nodige ervaring op te doen in de two steps, de rounddance en het country line dansen, want de avond was nog jong en in het 'Wilde Westen' ging er dan nog vanalles gebeuren.



Terwijl de gasten dan weer genoten van een koele drink en wat verdiende rust, verscheen een Indiaan ten tonele in authentieke outfit om hen met oeroude 'Indiaanse pow wow dances' mee te voeren over eeuwige jachtvelden. En terwijl de avond langzaam zijn hoogtepunt bereikte werd vooral het (mannelijk) gezelschap nog eens wakker geschud door prachtig 'benenwerk' van 'Can Can Girls' die zo uit het Parijse Lido leken te komen.



Zodoende droomde menigeen weg in een lang vervlogen tijd dat het woord 'stress' nog niet uitgevonden was en de prairies nog eindeloos leken.



Ingredients



•Texas style BBQ with all hands and the cook

•Wild West Reenactement with cowboy skills

•Live country music by our house band

•Country Line Dance workshop

•Indian Pow Wow Dancing

•French Can Can

•Cool drinks and damm good whiskey.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten